[subcontent;block=div] [subcontent.content]

Witte truffel uit het Schwarzwald | Robert Leenears | Misset Horeca

Datum: 12-09-1980

Restaurant De Graaf van het Hoogveen uit Noordwijk heeft dezer dagen een zeldzame specialiteit op de kaart; witte truffel uit het Duitse Schwarzwald.

franz keller

De lekkernij werd daar twee jaar geleden voor het eerst gevonden door een boer uit Freiburg, die de truffels door z'n aardappelen snipperde. Hij bleef van de waarde van z'n vondst onkundig tot Frans Keller van restaurant Schwarzer Adler uit Oberbergen am Kaiserstuhl de ontdekking van de witte truffel ter ore kwam. Waarna het niet lang duurde of het gerecht stond bij Schwarzer Adler op de kaart. Ine Droogh-Goossens van De Graaf van het Hoogveen maakte er in het restaurant van Franz Keller kennis mee op een wijnreis door Duitsland. Ze kreeg het gedaan dat Keller haar bij voldoende voorraad een kilo zou toesturen, hetgeen deze week voor het eerst gebeurde.

salade chez madame keller

Ine Droogh-Goossens: "De Duitse truffel lijkt op de witte truffel uit Piemonte, ook qua smaak. Hij is niet zo geparfumeerd als de zwarte truffel. Wij brengen de witte truffel bij een salade, die we Chez Madame Keller noemen. We serveren er Duitse wijnen bij. Uit Duitsland hebben we een Trockenbeeren Auslese 1960 meegebracht".

duitse wijnen vaak te jong gedronken

Dat belooft veel moois daar in De Graaf van het Hoogveen. Want Ine heeft niet alleen de witte truffel meegebracht van de wijnreis, ook de Duitse wijnen hebben haar belangstelling gewekt, evenals de Duitse keuken. "Ik heb bijzonder mooie wijnen geproefd, grote klasse zowel wit als rood. Je moet daarvoor wel bij de wijnboeren zijn en doorgaans worden de Duitse wijnen te jong gedronken. Koken kunnen de Duitsers ook grandioos en echt niet zo zwaar".

 

Salade Chez Madame Keller

Auteur: Robert Leenears | Misset Horeca